praktijk voor lichaamsgerichte traumatherapie

Somatic Experiencing lichaamsgerichte traumatherapie

Heb je een traumatische gebeurtenis meegemaakt? Bodycheck in Ven-Zelderheide is gespecialiseerd in lichaamsgerichte traumatherapie.

Symptomen van trauma worden niet door de gevaarlijke situatie zelf veroorzaakt. Bij een traumatische gebeurtenis is hetgene wat jou is overkomen net te veel, te hard en binnen een korte tijd gebeurd. De echte problemen ontstaan wanneer jouw lichaam de energie van die gebeurtenis niet los kan laten. Je zenuwstelstel is dan als het ware nog steeds in een vecht, vlucht of bevriezingsreactie. De oplossing is vaak minder complex dan je denkt.

Reactiepatroon

Als je je bewust geworden bent vanuit welk van deze drie reactiepatronen je reageert, door het ervaren van specifieke sensaties in het lichaam, ontstaat er vanzelf ruimte om tot acceptatie en verwerking te komen.

Somatic Experiencing is een natuurlijke methode van traumatherapie die ontwikkeld is vanuit de bestudering van overlevingsreacties van dieren. Op een veilige manier wordt je stapje voor stapje ondersteund om de opgeslagen energie uit jouw lichaam los te laten.
De methode wordt in combinatie met de cranio-sacraalbehandeling toegepast, afhankelijk van de situatie en kan per behandeling verschillen.