praktijk voor lichaamsgerichte traumatherapie

Even kennismaken

Mijn naam is Judith Flisijn. Sinds 1999 heb ik mijn eigen praktijk opgezet in Ven-Zelderheide voor Cranio-sacraaltherapie. Geleidelijk aan heb ik mij ook gespecialiseerd in lichaamsgerichte traumatherapie. Ik ben dankbaar voor de ervaringen die ik meenam vanuit de creatieve therapie. De kinderen die ik daar tegen ben gekomen, hebben mij verwonderd en gesterkt in mijn geloof dat een mens de beschikking heeft over een enorme veerkracht en creativiteit. Dit maakt dat werken met trauma niet zwaar hoeft te zijn. Het kan spelenderwijs en hand in hand gaan met een flinke dosis humor.

Mijn kracht in het werken met cliënten is: liefdevolle aandacht voor jou en voor het ontwikkelingsproces waar je doorheen gaat. Ik stimuleer je om zoveel mogelijk jezelf te mogen en durven zijn in het proces naar genezing of bewustzijn en ik stel je op je gemak waardoor je loskomt.

Belangrijk vind ik dat het niet alleen gaat over balans, maar ook de levenslust die gewekt wordt bij de cliënt. Hierdoor kan het plezier met zichzelf en genieten van en met de ander weer tot het heden behoren.

Registratie

Bij deze instanties ben ik lid of sta ik geregistreerd. In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en het klacht- en tuchtrecht van de VBAG en RBCZ/TCZ

Bottum-up en Top-down methode

Het gaat in de therapie die ik geef om twee richtingen, namelijk de bottom-up en top-down methodes.

Bottom-up: Door het lichaam stap voor stap te volgen ontvouwt het weefsel zich en/of ontstaat er ruimte waardoor het zenuwstelsel zich kan ontladen. Door veel ruimte en tijd te geven en de aandacht specifiek op het lichaam te richten, spreekt de therapeut het zelfregulerende mechanisme in het lichaam aan. De sensaties, trillingen, pulseringen, kou of warmte die je hierbij kunt ervaren, zorgen voor lichamelijke bewustwording. De bottom-up methode kenmerkt zich door vanuit deze details een beeld te vormen van het geheel.

Top-down: Is een directievere benadering, door vanuit een gedachte, hypothese of specifiek thema te werk gaan. Bijvoorbeeld: het vrijmaken van spanning in de darmen. Of vanuit een hulpvraag. Bijvoorbeeld: "Waarom raak ik altijd in paniek als er iets gebeurt?" of "Ik word zo boos als bepaalde mensen mij op een bepaalde manier benaderen, ik wil onderzoeken waardoor dit komt."

opleidingen en diploma's

HBO Creatieve Therapie (beeldend vormen)

HBO Cranio-Sacraal Therapie

HBO medische basisopleiding

Somatic ExperiencingWerkervaring
Dagbesteding voor (ex-) psychiatrische klanten, Nijmegen
Psychotherapeutische gemeenschap voor Borderline patiënten, Apeldoorn
Opname Dagbehandeling, Psychiatrie, Winterswijk
Kliniek voor alcohol en drugsverslaving, Oostrum
Orthopedagogenpraktijk, Expertisecentrum voor leer- en persoonlijke ontwikkeling, ’s-Hertogenbosch